
Clafoutis – tai prancūziškas kepinys su uogomis, šiek tiek panašus į apkepą.
Egzistuoja įvairių clafoutis variantų, vieną iš jų neseniai atradau beieškant kur panaudoti rikotos sūrį.
Šis greitai paruošiamas kepinys yra su medlievomis ir rikotos sūriu, bet uogas galima pakeisti vyšniomis, avietėmis ar kitomis uogomis bei vaisiais (pvz. slyvomis).
Kepinio skonis panašus į tarpinį variantą tarp blyno ir sūrio torto. Lengvas, ne per saldus, puikiai valgosi prie puodelio karšto gėrimo.
Receptas iš BAKED The Blog.

Prancūziškas kepinys su medlievomis ir rikota
Prancūziškas kepinys (clafoutis) su medlieva ir rikota
Ingredients
- pusė stiklinės rikotos sūrio
- ketvirtadalis stiklinės klevų sirupo
- 1 stiklinė medlievų (šviežių arba šaldytų atitirpintų)
- pusė stiklinės kefyro arba pasukų
- pusė stiklinės miltų
- 2 kiaušiniai
- šviežiai tarkuotos citrinos žievelės (nuo vienos citrinos)
- pusė šaukštelio druskos
- sviesto (skardai patepti)
- cukraus pudros (pabarstymui)
Instructions
- Įkaitinti orkaitę iki 175C.
- Jei rikotos sūris turi gumulėlių, jį išsukti su šluotele ar išpurenti šakute. Į sūrį supilti kefyrą (ar pasukas), sirupą, citrinos žievelę, druską ir gerai išmaišyti.
- Įmaišyti miltus kad neliktų jokių gumulėlių (galima prieš tai persijoti).
- Įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti.
- Kepinys tilps į apvalią 23 cm skersmens (arba 20cm x 20 cm) skardą, ar bet kokį orkaitėje tinkamą kepti panašaus dydžio indą. Tą skardą ar indą ištepti sviestu.
- Į kepimo indą suberti uogas ir viską užpilti tešla.
- Kepti orkaitėje apie 30 min.
- Leisti pravėsti, valgyti šiltą, pabarstytą cukraus pudra.
Gintaras
Auginu desertines medlievas (daug) ir galiu pasiūlyt , jei kas norit išbandyt pasigamint desertus. Turiu ir šaldytų.