Mielinio raugo duonelė su rikota, parmezanu ir žalumynais.

Neriebi, su daug baltymų, ši duona puikiai tinka užtepėlėms, užkandžiams ar tiesiog imti ir valgyti be nieko.

Recepte paminėtus žalumynus (petražoles ir česnakų laiškus) galima keisti krapais – tokiu atveju dėkite šaukštą smulkintų krapų, ir šaukštą krapų sėklų.

Receptas iš knygos The Canadian Living Cookbook.

Duona su rikotos sūriu

Ingredients
  

  • 2 š. cukraus
  • 0,5 stiklinės šilto vandens
  • 1 š. sausų mielių
  • 1 kiaušinis
  • 2 š. tarkuoto parmezano sūrio
  • 1 stiklinė rikotos sūrio
  • 1 š. smulkintų petražolių
  • 1 š. smulkintų česnakų laiškų galima keisti svogūnų laiškais
  • 1 a. š. druskos
  • 2-2,5 stiklinės miltų
  • 1 skiltelė česnako
  • 0,25 a. š. kepimo miltelių
  • aliejaus arba lydyto sviesto patepimui

Instructions
 

  • Dideliame inde supilkite šiltą vandenį (ne karštą!), įberkite žiupsnį cukraus ir sausas mieles. Leiskite pastovėti apie 10 min. kol mielės ištirps ir suputos. Tuomet įmuškite kiaušinį, suberkite žalumynus, druską, cukrų, parmezano ir rikotos sūrį, kepimo miltelius ir įtarkuokite česnaką. Viską gerai išmaišykite.
  • Į mišinį dalimis berkite miltus ir maišykite mediniu šaukštu apie 2 minutes. Tešla turi gautis gana drėgna ir šiek tiek lipni, panaši į focaccia duonos tešlą.
  • Ištepkite riebalais kitą indą, kuriame tešla kils. Perkelkite tešlą į šį indą, uždenkite ir palikite šiltai kilti apie valandą, kol tešla padvigugbės.
  • Tešlai pakilus, ją paminkykite kad išeitų susikaupęs oras, apie 10 kartų. Perkelkite į riebalais išteptą kepimui tinkamą indą – skirtą apkepui arba suflė (apie 1,5 litro talpos). Patepkita ir pačią tešlą, tuomet uždenkite ir leiskite dar kartą pakilti apie 45 min.
  • Kepkite 180C temperatūroje 40-45 min. iki kol gražiai apskrus (prieš kepant galite pabarstyti stambia druska). Patikrinti ar duona iškepus, galite pabaksnoti pirštu – jeigu garsas duslus, tuščiaviduris – jau iškepė.
Keyword duona su rikota, duona su suriu, duona su zalumynais