Lengvai pagaminami, daug ingredientų nereikalaujantys ir skanūs keksiukai su medlievos uogomis (tinka ir šviežios, ir šaldytos).

Medlievas galima keisti ir kitomis šviežiomis uogomis (pvz. mėlynėmis, šilauogėmis, vyšniomis).

Receptas adaptuotas pagal Merryabouttown.com

Keksiukai su medlieva

Cuisine Canadian
Servings 12 keksiukų

Ingredients
  

  • 115 g sviesto minkšto, kambario temperatūros
  • 150 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 180 ml pieno maždaug trys ketvirčiai stiklinės
  • 250 g miltų
  • 1,5 stiklinės medlievų šviežių arba šaldytų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės nebūtina
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto nebūtina

Instructions
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 190 C.
  • Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo.
  • Po vieną muškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
  • Supilkite pieną, vanilę, citrinos žievelę ir išmaišykite. Masė bus gana skysta.
  • Atskirame inde sumaišykite miltus (galite persijoti – bus daugiau purumo), druską ir kepimo miltelius. Suberkite miltų mišinį į tešlą ir išmaišykite iki masė taps vientisa.
  • Supilkite uogas (jeigu šaldytos, atitirpinkite bet ne pilnai, kad nepasipiltų sultys) ir lengvai išmaišykite (nepermaišykite, kad uogos nesusitrintų).
  • Keksiukų skardą išklokite popierinėmis formelėmis ir į jas po šaukštą supilkitę tešlą. Nepripilkite iki pat viršaus, nes kepdama tešla kils ir plėsis.
  • Kepkite apie 25 min. arba kol viršus apskrus iki auksinio rusvumo, o vidun įbestas medinis smeigtukas nebus aplipęs skysta tešla.
Keyword keksiukai su medlieva, keksiukai su uogomis, kepiniai su medlieva