
Medlievos – labai populiarios uogos Kanadoje, ypač vakarinėje šalies dalyje. Iš šių uogų gaminami įvairūs desertai, kepiniai ir be abejo uogienės ir džemai.
Džemas nuo uogienės skiriasi tuo, kad jame nėra sėklyčių ar uogų odelių, ir džemas vienalytis, beveik žele konsistencijos.
Skaniai valgosi ant skrebučio ar blyno.
Receptas adaptuotas pagal knygą From The Berry Patch.

Medlievų džemas
Medlievų džemas arba uogienė.
Ingredients
- 4 stiklinės šviežių medlievų
- 3 stiklinės vandens
- cukraus (apie 4-5 stiklinės)
Instructions
- Uogas užpilti trimis stiklinėmis vandens, užvirti ir pavirti keletą minučių iki kol uogos suminkštės.
- Uogas sutrinti, viską perkošti per sietelį, kad neliktų sėklų ir odelių.
- Pamatuoti kiek gavosi skystimo ir visą jį supilti atgal į puodą ir pakaitinti.
- Užkaitinus supilti cukrų, jo reikės šiek tiek mažiau nei skystimo. Vienai stiklinei uogų skystimo dėti ¾ stiklinės cukraus. Išmaišyti ir cukrui ištirpus nukelti nuo ugnies.
- Supilti į švarius stiklainius ir sandariai uždaryti. Sustingęs džemas bus žele konsistencijos.