
Medlievų uogienės receptas, adaptuotas pagal knygą From The Berry Patch.
Visi šioje knygoje esantys receptai yra su medlievomis, kurios Kanadoje vadinamos Saskatūno uogomis.
Medlievų uogienė su rabarbarais
Uogienė su medlievomis ir rabarbarais
Ingredients
- 6 stiklinės medlievų
- 4 stiklinės kubeliais pjaustytų rabarbarų
- 6 stiklinės cukraus
- pusė stiklinės vandens
Instructions
- Medlievas sutraiškyti (bet pilnai nesutrinti).
- Rabarbarus suberti į nedidelį puodą, užpilti puse stiklinės vandens ir užvirti.
- Puodą uždengti ir palikti virti ant silpnos ugnies apie 5 min, kol rabarbarai suminkštės.
- Įmaišyti medlievas ir pakaitinti viską iki užvirs.
- Pamažu supilti cukrų, nuolat maišant, ir pavirti ant silpnos ugnies apie 10 min. (neuždengti), arba iki kol uogienė pasieks norimą tirštumą.
- Supilti į stiklainius (uogienės gausis apie 2400 ml) ir sandariai uždaryti.