
Lengvai paruošiama mišrainė kuriai beveik nereikia šviežių ingredientų, ir kuriai užtenka susirankioti tai ką turime šaldymo kameroje ar tamsiuose virtuvės spintelių kampučiuose.
Dažniausiai visko dedu iš akies, tai ir receptas toks ir bus – prisitaikykite pagal savo skonį ir turimus ingredientus.

Mišrainė su bolivine balanda ir pupelėmis
Ingredients
- pusė skardinės konservuotų pupelių (kuo mažesnės, tuo geriau)
- pusė stiklinės bolivinės balandos
- pusė paprikos
- pusė stiklinės konservuotų arba šaldytų kukurūzų
- pusė stiklinės šaldytų arba šviežių žirnelių
- ketvirtis raudono svogūno
- 1 gabalėlis jalapeno (nebūtina)
- acto (raudono arba balto vyno)
- druskos, pipirų
- alyvuogių aliejaus
Instructions
- Bolivinę balandą išvirti, išvirus pabarstyti druska, pašlakstyti alyvuogių aliejumi, išmaišyti ir leisti pravėsti.
- Raudoną svogūną smulkiai supjausytyti kubeliais ir užpilti pora šaukštų acto.
- Papriką ir jalapeną smulkiai supjaustyti, atitirpinti visas šaldytas daržoves.
- Pupeles nuvarvinti, kad neliktų skysčio.
- Bolivinei balandai pravėsus, suberti visus likusius ingredientus ir išmaišyti. Paragauti ar netrūksta daugiau aliejaus, druskos ar acto.
