
Angliškai vadinamas relish padažas – tai pagardas iš virtų uogų ar daržovių, dažniausiai naudojamas prie mėsiškų patiekalų.
Šis lengvai pagaminamas saldžiarūgštis medlievų padažas labiausiai tiks prie paukštienos ar bulvinių patiekalų, pvz. blynų.
Receptas adaptuotas pagal knygą From The Berry Patch.
Saldžiarūgštis padažas su medlievomis
Ingredients
- 3 stiklinės medlievų
- 1 obuolys
- pusė stiklinės cukraus
- 1 šaukštelis gvazdikėlių
- 1 cinamono lazdelė
- 2 šaukšteliai acto paprasto arba obuolių
- 4 šaukšteliai citrinos sulčių
Instructions
- Obuolį nulupti ir supjaustyti kubeliais.
- Į nedidelį puodą supilti medlievas, obuolį, cukrų, gvazdikėlius ir cinamono lazdelę. Prieskonius geriausia sudėti į arbatos maišelį ar surišus į marlės skiautelę, kad būtų lengviau išgriebti.
- Pakaitinti, nuolat pamaišant iki pradės virti, tuomet sumažinti ugnį ir pavirti apie 3 min.
- Supilti actą ir citrinos sultis, išmaišyti ir nuėmus nuo ugnies leisti pravėsti. Atvėsus išimti gvazdikėlius su cinamonu.
- Priklausomai nuo uogų ir obuolių, padažas gali būti šiek tiek vandeningas – tokiu atveju galima padažą perkošti, nupilant dalį skystimo.
- Supilti į stiklainį ir laikyti šaldytuve.