
Nesunkiai paruošiamas tortas su medlievomis ir kreminiu glaistu.
Į tešlą dedama obuolienė suteikia drėgnumo, medlievos – vaisinės gaivos, o cinamonas su muskatu įneša rudeniško skonio.

Tortas su medlievomis ir obuoliene
Ingredients
- 115 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
- 100 g cukraus (2 šaukštais daugiau, jei obuolienė nesaldi)
- 200 ml obuolienės
- 1 kiaušinis
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1/2 šaukštelio cinamono
- 1/4 šaukštelio malto muskato
- 2 stiklinės + pora papildomų šaukštų miltų (250 g)
- 1 stiklinė medlievų (šviežių arba šaldytų)
- 1/4 šaukštelio druskos
- 250 g tepamo kreminio sūrio (20%-30% riebumo, ne lydyto)
- 80 g cukraus pudros
- 1 šaukštelis citrinos sulčių
Instructions
- Sviestą išsukti su cukrumi.
- Įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti. Įmaišyti obuolienę.
- Atskirame inde sumaišyti dvi stiklines miltų, cinamoną, muskato riešutą, druską ir kepimo miltelius.
- Sausus ingredientus supilti į plakinį ir gerai išmaišyti iki vientisos masės. Tešla turi gautis gana tiršta.
- Medlievas pabarstyti pora šaukštų miltų, kad šiek tiek sugertų drėgmę. Atsargiai įmaišyti miltuotas uogas į tešlą.
- Tešlą supilti į skardą, prieš tai ištepus ją sviestu. Tešlos užteks 23-25cm skersmens apvaliai skardai arba 20cm stačiakampei skardai.
- Kepti 175C orkaitėje apie valandą.
- Iškepus leisti kepiniui pilnai atvėsti.
- Glaistui paruošti reikės elektrinio mikserio. Juo išsukti kreminį sūrį, šaukštelį citrinos sulčių ir cukraus pudrą, iki vientisos masės. Norint saldesnio glaisto galima dėti pudros šiek tiek daugiau. Iš 250g glaisto užteks pilnai aptepti torto viršų ir šonus. Tad norint tortą perpjauti išilgai ir pertepti viduryje, reikėtų pasiruošti šiek tiek daugiau glaisto.
- Kepiniui pravėsus viską užtepti glaistu. Laikyti šaldytuve. Skaniausiai valgosi su kava ar arbata.
Receptas adaptuotas pagal knygą From The Berry Patch, pagal kurią yra beveik visi čia publikuoti receptai su medlievomis.