
Lengvai paruošiami keksiukai su varške ir medlievomis.
Varškę galima pertrinti, bet skanu ir kai lieka varškės gumuliukai.
Galima kepti ir be uogų, bet jos suteikia šiek tiek įdomumo, bet neužgožia stipriu skoniu.
Receptas adaptuotas pagal La Maistas.

Varškės keksiukai su medlievomis
Keksiukai su varške ir medlievomis.
Ingredients
- 200 g varškės
- 200 g miltų
- 3 kiaušiniai
- 150 g sviesto
- 150 g cukraus
- 1 stiklinė medlievų šaldytų arba šviežių
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 žiupsnelis druskos
Instructions
- Sviestą ištirpinti ir palikti pravėsti. Kol vėsta, per sietelį pertrinti varškę, kad būtų puri (nebūtina).
- Į varškę supilti pravėsusį sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir gerai išmaišyti.
- Po vieną mušti kiaušinius ir gerai išmaišyti.
- Miltus su kepimo milteliais persijoti, supilti į tešlą ir išmaišyti.
- Suberti medlievas ir lengvai įmaišyti, stengiantis uogų nesutraiškyti.
- Įkaitinti orkaitę iki 180C laipsnių. Kol kaista, keksiukų formeles ištepti sviestu arba įkloti popierinius krepšelius. Tešlą išpilstyti – gausis apie 12-15 keksiukų (priklausomai ar pripildyti iki viršaus).
- Kepti apie 25-30 min., kol apskrus – įbedus mediniu pagaliuku šis turėtų išlįsti sausas. keksiukus palikti atvėsti, bet labai skanūs ir karšti.