Go Back

Medlievų džemas

Medlievų džemas arba uogienė.
Total Time 30 mins

Ingredients
  

  • 4 stiklinės šviežių medlievų
  • 3 stiklinės vandens
  • cukraus (apie 4-5 stiklinės)

Instructions
 

  • Uogas užpilti trimis stiklinėmis vandens, užvirti ir pavirti keletą minučių iki kol uogos suminkštės.
  • Uogas sutrinti, viską perkošti per sietelį, kad neliktų sėklų ir odelių.
  • Pamatuoti kiek gavosi skystimo ir visą jį supilti atgal į puodą ir pakaitinti.
  • Užkaitinus supilti cukrų, jo reikės šiek tiek mažiau nei skystimo. Vienai stiklinei uogų skystimo dėti ¾ stiklinės cukraus. Išmaišyti ir cukrui ištirpus nukelti nuo ugnies.
  • Supilti į švarius stiklainius ir sandariai uždaryti. Sustingęs džemas bus žele konsistencijos.
Keyword medlievu dzemas, medlievu uogiene