Medlievų džemas
Medlievų džemas arba uogienė.
- 4 stiklinės šviežių medlievų
- 3 stiklinės vandens
- cukraus (apie 4-5 stiklinės)
Uogas užpilti trimis stiklinėmis vandens, užvirti ir pavirti keletą minučių iki kol uogos suminkštės.
Uogas sutrinti, viską perkošti per sietelį, kad neliktų sėklų ir odelių.
Pamatuoti kiek gavosi skystimo ir visą jį supilti atgal į puodą ir pakaitinti.
Užkaitinus supilti cukrų, jo reikės šiek tiek mažiau nei skystimo. Vienai stiklinei uogų skystimo dėti ¾ stiklinės cukraus. Išmaišyti ir cukrui ištirpus nukelti nuo ugnies.
Supilti į švarius stiklainius ir sandariai uždaryti. Sustingęs džemas bus žele konsistencijos.
Keyword medlievu dzemas, medlievu uogiene