Greitas garnyro receptas, kuriam nereikia daug ingredientų.

Beveik visada kameroj turiu šaldytų žirnelių, kurie praverčia kai šaldytuvas tuščias, o prie karšto patiekalo norisi daržovių.

Kartais šį patiekalą ruošiu Padėkos dienos vakarienei, kuris prie stalo įneša kvapnaus baziliko ir česnako aromato.

Šviežią česnaką galima pakeisti česnakų granulėmis, o šviežią baziliką – džiovintu. Tačiau rekomenduoju naudoti šviežius, ypač kai baziliko tereiks keleto lapelių.

Žirneliai puikiai dera prie keptos žuvies, paukštienos ir kiaulienos patiekalų. Skonis šiek tiek saldus ir aromatingas.

zirneliai su cesnaku ir baziliku

Žirneliai su česnaku ir baziliku

Cook Time 15 minutes
Total Time 15 minutes

Ingredients
  

  • 2-3 stiklinės žirnelių (šaldytų arba šviežių)
  • 1 šaukštas sviesto
  • 2-3 skiltelės česnako
  • 5-6 lapeliai šviežio baziliko (smulkiai supjaustyto)
  • pusė stiklinės vandens
  • vegetos, sultinio kubelio arba druskos
  • juodųjų pipirų (maltų)

Instructions
 

  • Žirnelius supilti į nedidelį puodą, užpilti puse stiklinės vandens, pasūdyti (druska, žiupsniu sultinio kubeliu arba vegeta), sumesti susmulkintas česnako skilteles ir užvirti.
  • Pavirti ant silpnos ugnies apie 5-10 min. (šaldyti virs ilgiau), kol žirneliai suminkštėja, bet vis dar turi ryškios žalios spalvos.
  • Nukelti nuo ugnies ir sutrinti bulvių trintuve. Jeigu žirneliai labai krakmolingi, galima įpilti šiek tiek daugiau virinto vandens.
  • Sudėti sviestą, baziliką, juoduosius pipirus, gerai išmaišyti, paragauti ar netrūksta druskos ir leisti pastovėti porą minučių.
  • Valgyti karštą, tinka prie žuvies, paukštienos ir kiaulienos patiekalų.
Keyword saldyti zirneliai, zirneliu salotos